SUPer HEARoes HEAR THE WORLD

Veslanje 20-22.06.2023 od Bezdana do Novog Sada

Akcija se zove SUPer Heroji Čuju Svet (SUPer HEARoes HEAR the World), koju je pokrenula Vanja Melnik i ima za cilj podizanje svesti o kohlearnim implantima i njihovoj važnosti za osobe sa oštećenim sluhom.

U ovoj akciji će učestvovati sedam aktivista: Vanja Melnik, Milica Popović, Dunja Ivezić iz Novog Sada, Nenad Maverick Popović iz Beograda, Aleksandar Popović iz Londona i Luka Radivojević (učesnik Survivor-a) iz Novog Sada. Oni će veslati na dasci za veslanje poznatijoj kao SUP (Stand Up Paddle) duž Dunava tokom tri dana, prelazeći ukupno 180 km.

Cilj akcije je ne samo podizanje svesti o kohlearnim implantima, već i prikupljanje donacija za Udruženje „OOKI” (Organizacija Osoba sa Kohlearnim Implantom). „OOKI” pruža podršku roditeljima dece sa kohlearnim implantom, pomaže u njihovoj adaptaciji na čujući svet i omogućava im kvalitetan i samostalan život.

Kohlearni implant je revolucionarna neuroproteza koja omogućava percepciju zvuka osobama sa oštećenim sluhom. Međutim, o ovom čudesnom uređaju se malo zna. Jedan kohlearni implant košta 25.000 evra, a rehabilitacija nakon operacije traje godinama i košta oko 6000 evra godišnje.

Kroz ideju kilometar zaveslaja za 1000 din u sezoni 2023. žele da podstaknu ljude da pomognu udruženju „OOKI”, ali i da motivišu svakoga da se isproba u ovom divnom sportu.

U sklopu akcije, postoji mogućnost da se donira novac za svaki veslani kilometar ili da se prijavi za poslednji dan veslanja 22.06.2023 od Begeca do Novog Sada koji je otvoren za sve ljubitelje SUP-a. Prijave su obavezne na info@milkywave.rs, uz minimalnu donaciju od 2350 dinara, a sva sredstva idu Udruženju „OOKI”.

Svaki kilometar veslanja, javnost može da „kupi” uplatom na račun udruženja „OOKI” – (Organizacija Osoba sa Kohlearnim Implantom, Ugrinovački put 66, Zemun, broj računa 205-0000000530467-69)

Veslanje će početi 20. juna (utorak)  u 08h kod Bezdana, u blizini Pikec Etno restorana, a završiti 22. juna (četvrtak) oko 18h, u Novom Sadu kod Diskonta, na Ribarskom ostrvu, gde će biti doček i svi su dobrodošli da dođu. 

Pridružite se ovoj divnoj akciji koju je pokrenula Vanja Melnik i pomozite Udruženju „OOKI” u pružanju podrške osobama sa kohlearnim implantom. Pozivaju se kompanije da pruže finansijsku podršku kako bi ova misija postala stvarnost. Svaka donacija i svaki veslani kilometar su važni za ostvarenje ovog cilja.

Svako ko želi da na bilo koji način pomogne, može da nam piše na društvenim mrežama ili putem mejla vanjamelnik@yahoo.com

Hvala vam svima!